Skontaktuj się z nami

Tel: + 86-20-81716752

Faks: + 86-20-86519325

Tłum: +8613533180895

E-mail:Cathy001@gdbahe.com

Dodaj: Budynek 51, 1850 Chuangyi ogród nr 200 wschód Fangcun Avenue, Liwan District, Kanton, Chiny

Poręcze schodowe - perforowane panele aluminiowe Jan 27, 2018

1.jpg

Pekińskie studio archeologiczne wyremontowało ten dom w dzielnicy Dongcheng w mieście, dodając perforowane stalowe schody zaprojektowane tak, aby wspinaczka na górę była jak "chodzenie po niebie".

2.jpg

"Część płyt podłogowych oryginalnego budynku została odcięta, przez co schody zostały zamienione w wiązkę światła, która przechodzi przez wszystkie piętra wewnętrzne" - powiedzieli architekci. "Naturalne światło dociera do piwnicy przez świetlik i ożywia zamkniętą przestrzeń wewnętrzną."

3.jpg

Wykonane ze stalowych stopni i perforowanych poręczy, ogniskowa klatka schodowa została zaprojektowana tak, aby kontrastować z istniejącą elewacją z szarej cegły.

4.jpg

"Chodząc po schodach, ludzie mogą poczuć się jak chodząc po niebie" - powiedzieli architekci. "Nieosłoniętą ceglaną ścianę z tyłu schodów trzyma się i spryskuje białą farbą, aby stworzyć mikro-porównanie nowych i starych".

5.jpg

Firma Arch Studio wybrała kolor biały jako podstawowy schemat kolorów w całej pozostałej części lokalu i wykorzystała drewniane "siatki" do oddzielenia różnych obszarów.

6.jpg

"Kolor biały przywraca przestrzeń do czystego i abstrakcyjnego stanu początkowego" - powiedzieli architekci. "Tworzy poczucie płynącej przestrzeni, wykorzystując zmieniające się światła i widoki na zewnątrz."

7.jpg

"Siatki są rozproszone na każdym piętrze i tworzą różne przestrzenie do przechowywania herbaty, gościnności i czytania", kontynuowali. "Wprowadzenie siatek filtruje wzrok, oświetlenie i widoki, dzięki którym wnętrze pozwala pozbyć się zakłóceń i cieszyć się spokojem i ciszą."

8.jpg

Piwnica zawiera biuro, pomieszczenia mieszkalne znajdują się na parterze, a dwie sypialnie znajdują się na najwyższym poziomie. Toalety znajdują się na obu górnych

9.jpg

Niedawno Arch Studio dodał ściany składane do galerii sztuki w Pekinie i zainstalował zakrzywione szklane ściany, które otaczają bambusowe dziedzińce w herbaciarni położonej w jednej z dawnych dzielnic miasta.

10.jpg