Skontaktuj się z nami

Tel: + 86-20-81716752

Faks: + 86-20-86519325

Tłum: +8613533180895

E-mail:Cathy001@gdbahe.com

Dodaj: Budynek 51, 1850 Chuangyi ogród nr 200 wschód Fangcun Avenue, Liwan District, Kanton, Chiny

Nanchang Xili Center Nowoczesny budynek biznesowy Aug 20, 2018


xili-centre-architecture.jpg


Centrum Nanchang Xili, położone na centralnej osi nadrzecznej CBD w centrum miasta Chaoyang, przylega do rzeki ganjiang na zachodzie, zwrócony w stronę wieżowca drapacza chmur w centrum honggu, naprzeciwko mostu Chaoyang, położonego przy "mostowa wieża" mostu, z miejską odpowiedzialnością reprezentowania dzielnicy biznesowej Binjiang i budową przełomowej bramy nowego miasta Chaoyang. Jako nowy punkt orientacyjny dziedziczy miejski kontekst nanchang i wiedzie przyszłość nanchang.


xili-centre-business-building.jpg


Architektura punktu orientacyjnego, jako punkt orientacyjny i wizualny magnes miasta, powinna być skromna i przyjazna dla miasta i otaczającego środowiska, i zintegrować się z miastem w sposób naturalny i żyć w harmonii, dążąc do doskonałości. Stojąc na brzegu rzeki ganjiang, nowy komercyjny punkt orientacyjny nanchang - centrum Nanchang Xinli, projekt całego procesu tianhua, demonstruje wartość estetyczną doskonałego projektu i orientalnej mądrości, a także prezentuje wygląd i funkcję przełomu i kontekstu, architektury i miasto, forma i funkcja.


xili-centre-aluminum-veneer-canopy.jpg


Nanchang Xili wieża centralna bezpośrednio ląduje, bez spódnicy. Projekt dna budynku uwzględnia ogólny układ i elewację budynku. Trójwymiarowy, zakrzywiony, ciężki deszcz peng, współmierny do objętości wieży 200 m, obejmującej ponad 80 m, 13 m w najwyższym punkcie i 6 m w najniższym punkcie, wygląda jak trzepocząca wstęga z ziemi i jest bardzo dynamiczny, odbijając się echem w wzroście wieża i tworzenie dynamicznej dolnej przestrzeni.


xili-centre-aluminum-cladding-ceiling-system.jpg


Aby uzyskać efekt pojedynczej kolumnady, projektant użył dwóch małych stalowych kolumn, aby utworzyć efekt pojedynczej kolumny. Zgodnie z optymalnym efektem odstępu, przyjęto 6 grup planu kolumnowego. W celu uzyskania efektu powierzchni czaszy i stopniowej zmiany wymiaru przekroju, projektant konstrukcji użył formy szkieletu wewnętrznego, aby najpierw wykonać wiązkę, a następnie przeprowadzić płytę poza belką, która doskonale zrealizowała efekt "streamer powietrza".


xili-centre-aluminum-cladding-canopy.jpg


Osłona przeciwdeszczowa wznosi się stopniowo od powierzchni, a zakrzywiony dach staje się idealnym przejściem między budynkiem a ziemią, z dynamiczną siłą odpowiadającą fasadzie i krajobrazowi. Osłona przeciwdeszczowa rozwiązuje wymagania funkcjonalne wejścia i wyjścia, a także zapewnia niezakłócony pierścień ognia. Jednocześnie integruje drenaż i oświetlenie w projekcie węzła. Opływowy kształt ma dobrą przewodność, co odzwierciedla dynamiczną siłę wymiany pierścienia wokół niego. Powierzchnia centralnego biura Nanchang xinli połączona z architekturą krajobrazu, pokazująca przyjazne, otwarte podejście do miasta